Hoekstra Fruitbedrijf en Boerderijwinkel

‘Wij hebben een fruitbedrijf waar we met veel liefde en passie smaakvolle kersen, pruimen en appels telen. Het fruitbedrijf bestaat uit 14 ha, waarvan meer dan de helft uit kersen bestaat. Deze plukken we allemaal met de hand waarna we ze met de modernste machines sorteren.’

Fruitbedrijf en Boerderijwinkel Hoekstra

Een beknopte samenvatting van de geschiedenis:

  • 1956 Joke’s ouders verhuizen vanuit Nieuwebildtzijl naar dit toen nog nieuwe aardappel- en groentebedrijf.
  • 1963 de eerste appelbomen werden geplant met als tussenteelt aardbeien.
  • 1985 Jan en Joke hebben het roer overgenomen.
  • 1994 met een klein hoekje kersen begonnen omdat de teelt niet bekend was in de Noordoostpolder.
  • 2009 een nieuwe loods met plek voor de Boerderijwinkel en sorteerruimte.
  • 2015 er is een gezellig terras aangelegd voor een kop koffie, soft-ijsje of gewoon kersen eten.
  • 2023 Hoekstra Fruitbedrijf is uitgegroeid tot de grootste modernste kersenboomgaard van Noord Nederland met 140.000 m2 kersen.

Smaakvolle en gezonde Boerderijwinkel

In de boerderijwinkel te Luttelgeest verkoopt Hoekstra haar eigen heerlijke grote kersen, pruimen en appels. Van het uitgesorteerde fruit wordt puur sap gemaakt (appelsap, kersensap), jams en saus voor over hun softijs. De boerderijwinkel ligt verder vol met producten uit de regio waaronder  heerlijke aardbeien, verse Hollandse groente van het seizoen (asperges, andijvie, raapstelen, sla, meirapen, bloemkool etc.) hand- en moesappels, hand- en stoofperen, heerlijk sappige handsinaasappels, perssinaasappels, mandarijnen, diverse soorten aardappels, diverse soorten uien, vrije uitloopeieren, kaas, honing, mosterd en meelproducten.

Cadeautjes en streekproducten

Op de cadeautafel staan unieke cadeautjes van streekproducten en lekkers als Blokzijlerbrok en chocolade voor familie, vrienden en kennissen. Wilt u iets speciaals geven? Vraag gerust naar de mogelijkheden voor cadeautjes die passen bij elke portemonnee. Ook kunt u er terecht voor een fruit- of groentepakket.

Rondleiding kersenboomgaard dagen

Ieder jaar houdt Fruitbedrijf Hoekstra een aantal open dagen. Te beginnen met het Kersenfestival op de eerste zaterdag van juli. Op deze open dag wordt het begin van het kersenseizoen gevierd. Er worden rondleidingen gegeven door de boomgaard en er staan kraampjes op het erf. Een gezellige en informatieve dag voor jong en oud. Er is van alles te proeven, te beleven en te zien. In het najaar worden er appelplukdagen georganiseerd. Daarnaast zijn er jaarlijks verschillende arrangementen, excursies voor grote groepen (bussen) of kleine groepen, maar wel op afspraak.

Hoekstra Fruitbedrijf en Boerderijwinkel waar smaak, kwaliteit en klantvriendelijkheid op de eerste plaats staan.

De boerderijwinkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag. Op andere dagen kunt u afhankelijk van het seizoen gebruik maken van de fruitautomaat waar kersen, pruimen, aardbeien, appels, Blokzijlerbrok en puur appelsap te koop zijn. Je kunt hier met muntgeld of contactloos betalen.

Lekkere trek gekregen na het lezen van dit artikel? Kom gauw eens langs: Oosterringweg 24-1 te Luttelgeest.


Samen Bewust Zijn Noordoostpolder gaat voor Regionale economie!

Wij willen een podium bieden aan ondernemers uit de Noordoostpolder. Welke lokale ondernemer gun jij deze extra aandacht? Het kan je werkgever zijn, je lievelingswinkel of bijvoorbeeld jouw favoriete restaurant. Noem het bedrijf dat jij wilt nomineren en vertel ons waarom juist deze ondernemer op het podium mag staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *