Ontspanning & Verbinding

Ontspanning & Verbinding

Ontspanning geeft je energie. Je slaapt er beter door en je zit beter in je vel. Je werkt productiever, kunt beter focussen en werkt nauwkeuriger. Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.

Verbinding is de energie in het kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en we steun en kracht ontlenen aan de relatie. Laten we in verbinding samenleven en naar elkaar omkijken, zodat er een liefdevolle samenleving ontstaat op basis van een wederzijds vertrouwen.


Verbinding

We wonen in de gemeente Noordoostpolder. Dat is iets wat we gemeenschappelijk hebben. Iets dat ons verbindt.
De betekenis van verbinden is twee of meer onderdelen aan elkaar vastmaken. Zitten we, omdat we in dezelfde gemeente wonen nu aan elkaar vast? Zijn we echt verbonden? Hebben we contact?

Een echte groep, een echte ‘gemeenschap’, ontstaat niet omdat we toevallig allemaal in de Noordoostpolder wonen.

‘Een echte gemeenschap wordt gevormd omdat mensen van elkaar houden en met elkaar praten, vooral daar waar ze allemaal op hun eigen manier denken en spreken. Als je de Ander alleen liefhebt als hij op jou lijkt, dan houd je niet van de Ander, maar van je eigen spiegelbeeld. Met andere woorden: dan sta je niet in het register van de liefde, maar in dat van het narcisme.’
(citaat Mattias Desmet)

5 x ontspannen wandelen in de NOP

FRISSE LUCHT GEEFT NIEUWE ENERGIE, MAAKT BLIJ EN HEEFT EEN POSITIEF EFFECT OP JE CREATIVITEIT

De frisse lucht van de natuur werkt positief voor je gemoedstoestand én je energielevel. Hoe mooi is het dat wij hier in de Noordoostpolder gelijk of binnen een paar minuten in de natuur staan. Doe er je voordeel mee!

Ontdek de mooiste wandelroutes in de Noordoostpolder!

1. Op de Kuierlatten
2. Wereldergoed Schokland
3. Waterloopbos
4. Burchtroute
5. Rondje Dorp

Podium voor Ontspanning

Ontspanning! Voor de een is dat een avondje op de bank met de benen omhoog. Een ander zoekt het liever in een wandeling of een uitje met vrienden en weer een ander weet niet zo goed meer hoe te ontspannen of gunt zichzelf geen tijd.

Op deze plek willen we een podium bieden aan praktijken / dienstverleners uit de Noordoostpolder die jou kunnen helpen op het gebied van Ontspanning en Verbinding met jezelf.

Uitjes in de NOP

Op zoek naar ontspanning door middel van een event in de Noordoostpolder? Bekijk de agenda van de NOP voor alle aankomende evenementen.

Wil je alle evenementen in de provincie Flevoland op een rijtje zien staan, kijk dan hier.

Via de Uitservice kan je zelf als particulier of professionele organisatie evenementen op de agenda zetten. Van wandeltochten tot concerten en van lezingen tot theatervoorstellingen, galerieën, musea en cafés. Bij voldoende ruimte worden deze dan geplaatst in de krant De Noordoostpolder.