Over ons

Visie - Missie - Strategie

Samenwerken

Een pure en eerlijke toekomst vraagt nú om actie.

1

Noordoostpolder

11

Dorpen/steden

50.050

Unieke bewoners

Enorme

Kracht

Visie

Samen puur en eerlijk leven in de Noordoostpolder. Bewust met de kernwaarden; verbinding, gelijkwaardigheid, vertrouwen, positiviteit en vrijheid als leidraad. Puur en eerlijk als in transparant en zuivere regelgeving en besluiten. Puur en eerlijk als in voedsel met gezonde voedingswaarde. Ruimte voor ieders talent zodat je energie krijgt; zoveel dat je er van kan delen. Dat we verantwoordelijk zijn voor elkaar en gezamenlijk voorzien in alle levensbehoeften. Dat we met trots, zorg en respect omgaan met elkaar en onze unieke poldergrond.

Kortom: samen bewust en bewust samen zijn in de Noordoostpolder.

Missie

Lokale puur en eerlijke initiatieven op het gebied van:

1. Voeding
2. Gezondheid
3. Energie & Water
4. Ontwikkeling
5. Wonen
6. Regionale economie
7. Digitale infrastructuur
8. Ontspanning & Verbinding

onderzoeken, ondersteunen en realiseren met Noordoostpolderbewoners.

Zelfbewustzijn en verantwoordelijkheid activeren.


Strategie

Samen Bewust Zijn biedt via deze website een platform voor de Themavelden: Voeding, Gezondheid, Energie & Water, Ontwikkeling, Wonen, Regionale economie, Digitale infrastructuur en Ontspanning & Verbinding. Dit ter inspiratie voor de bewoners uit de Noordoostpolder met als doel bewust ons leven en onze woon- en leefomgeving in te richten.

In het filmpje een voorbeeld van een moestuinproject vallend onder de Themavelden Voeding en Ontspanning & Verbinding. Deze tuin wordt gezamenlijk door een aantal hobbyisten onderhouden onder begeleiding van deskundigen. Gezamenlijk worden de gewassen geoogst en geconsumeerd.

Initiatief

Wat hebben wij ontzettend veel zin in het leven! En dan niet perse het leven zoals wij en waarschijnlijk de meesten, dat lange tijd geleefd hebben. Dit huidige leven geeft ons veel, maar het stopt ons ‘Mens-zijn op de mooiste manier’ ook regelmatig in het verdomhoekje. Wij zijn er over uit; het leven mag meer puur, eerlijk en zuiver en daarmee GEZONDER!

Samen met een denktank bestaande uit vele prachtige mensen uit de Noordoostpolder ontstond een gezamenlijke wens en mooie visie die we graag zouden nastreven. Wij willen ons enthousiasme hierover graag delen met alle Noordoostpolderbewoners en zo is deze website ontstaan. Een website met als hoofdthema ’Het goede leven in de Noordoostpolder’. Waarbij wij hopen dat deze website een inspiratie mag zijn voor Polderbewoners die samen een gezond leven willen realiseren in de Noordoostpolder; mensen die het potentieel in zichzelf en de aarde gaan erkennen.

Tijdens het werken aan deze website hadden wij; Anne en Alinda rode wangen van inspanning, maar ook stralende ogen. We zagen voor ons hoe we vanaf nu bewuster omgaan met voeding en onze gezondheid. We zagen hoe de verbinding op het gebied van economie en het wonen werd aangehaald. Aandacht voor het samen en daarmee blijdschap creërend. Zelfredzaamheid van de Noordoostpolder stimuleren. Én we hadden door, dat we het alleen ook niet zouden redden.
Het is een kwestie van SAMEN BEWUST ZIJN in de Noordoostpolder.

Anne Tiems en Alinda Zweers


Jouw kern

Waar kom jij je bed voor uit, wat is het waard om voor te leven. Ikigai is een concept dat je kan helpen jouw bestaansdoel te vinden. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent.

Onderzoek hoe jij gelukkig en gezond oud kan worden..

Jij maakt het verschil


Werk mee aan een beter leven en een mooie toekomst

Een pure en eerlijke toekomst vraagt nú om actie.

Laat je inspireren