Energie & Water

Energie & Water
en zelfvoorzienend

Hoe zorg je dat je grip krijgt op je energie- en waterverbruik en bijbehorende kosten. Hoe kan je daar zelf de regie in nemen? Waar let je op. Kijk je dan ook naar energie, die je met vrije of gratis grondstoffen kan produceren? Wind-, water- en zonne-energie (zonder dat het landschap er onder lijdt), maar ook toepassingen als vrije energie?

Zou je zelfvoorzienend kunnen zijn? Hoe zou je energie kunnen opslaan; offgrid, net gekoppeld of een combinatie van die twee? Een mooie ontdekkingstocht! Wie wil er innovatief werken en actief bijdragen met als doel zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water in de Noordoostpolder?


Wat is elektrocultuur?

‘Elektrocultuur is het slim gebruik maken van natuurlijke elektrische en magnetische groeikrachten, voor het verhogen van het rendement, land vruchtbaar maken, de oogsten vergroten, de kwaliteit vergroten en oplossingen tegen ziekten en plagen.’

Yannick Van Doorne, ingenieur in de landbouw en biotechnologie aan de Hogeschool en de Universiteit te Gent, België.

Elektrocultuur is een eeuwenoude praktijk waarbij de opbrengst in land en tuinbouw wordt verhoogd door gebruik te maken van bepaalde materialen om de atmosferische energie van de aarde te oogsten. Het enige wat je nodig hebt zijn de zon, de wolken, de regen, de stikstof in de lucht en het vermogen om atmosferische energie te benutten. Deze atmosferische antennes kunnen worden gemaakt van materialen zoals hout, koper, zink en messing. Wanneer je deze atmosferische antennes aan jouw tuin toevoegt, vergroten ze je opbrengsten, bestrijden ze vorst en overmatige hitte, verminderen ze de irrigatie, verminderen ze ongedierte en vergroten ze het magnetisme van jouw bodem, wat op de lange termijn tot meer voedingsstoffen leidt.

In dit 5 minuten durende filmpje laat Boris zien hoe hij voor het eerst bezig is geweest met elektrocultuur. Hij heeft gemerkt dat het plaatsen van zogenaamde antennes een effect heeft op de groei van de planten in zijn moestuinbak.

Elektrocultuurtechniek maakt overvloedige oogsten van hogere kwaliteit mogelijk

Met elektriciteit en magnetisme bevinden we ons op het kruispunt tussen de zichtbare en onzichtbare wereld, de materiële wereld en de kwantumwereld en subtiele energieën. Deze energieën hebben een enorme invloed op de vegetatie.

Wat weet jij van drinkwater?

Bewustwording van wat stroomt er eigenlijk altijd zomaar uit de kraan, wat neem ik tot mij. Drinkwater, het is zo belangrijk, maar wat weet ik er eigenlijk over. Kan je zelf de kwaliteit van drinkwater verhogen? En hoe kan je regenwater veilig drinken?

Kracht van water

Water trekt ons aan. Logisch, het is ons levenselixer. De bron van alle leven. Water zorgt voor groei en verbinding. Water lijkt door zijn vloeibaarheid wellicht slap, maar weet je wel dat het een heel krachtige boodschapper is?

Uitvinders gezocht!

SHE (Solution Healing Earth) heeft geprobeert een beknopt overzicht te geven hoe onze energievoorziening werkt en wat de mogelijkheden zijn om: energie te besparen, wat de mogelijkheden zijn van vrije energie wat op de markt beschikbaar is en welke mogelijkheden er zijn om zelf units te bouwen die energie opwekken.