Silvia, jouw docent Ayurvedische Yoga

‘Door mijn passie voor yoga ben ik yogadocent geworden. Deze liefde ontstond al vanaf mijn tiende, in een yogastudio in Italië, het land waar ik geboren en getogen ben. In de loop van de tijd werd mij duidelijk dat yoga niet alleen om het uitvoeren van houdingen gaat, maar vooral een manier is om te leven’, aldus Silvia Zamboni, docent Ayurvedische Yoga.

.

Yoga opleidingen

Vanaf 2011 heb ik verschillende yoga opleidingen gevolgd om yoga vanuit verschillende gezichtshoeken en op meerdere manieren van binnenuit te ervaren:

  • Een driejarige opleiding waarin ik me gespecialiseerd en gecertificeerd heb in Vinyasa Flow Yoga en Power Yoga, Kinder- en Tieneryoga. Daarbij Hatha- en Chakra yoga en Pranayama (ademhalingstechnieken) in de Saswitha–traditie.
  • Ik ben gecertificeerd docent Yin Yoga, Yin Yoga Medicine en Yin 3.3 bij de Yin Yoga Academy bij Bivag in Sneek.
  • Ook ben ik gecertificeerd docent Aerial Yoga en Restorative & Pregnancy Aerial Yoga. De opleiding hiervoor heb ik bij Aerial Yoga Nederland afgerond.
  • Sinds oktober 2018 ben ik gecertificeerd docent Ayurvedische Yoga aan de Accademia Passione Yoga in Toscane (Italië), waar ik ook les heb gegeven tot juli 2021.
  • In januari 2024 ben ik begonnen met de opleiding van Lies Ameeuw aan de School van Ayurveda. Met deze studie word ik Ayurvedisch therapeut. Dit is een brede verdieping in de Ayurvedische geneeskunde die mij de mogelijkheid geeft om nog gerichter te kunnen helpen bij klachten, ook door middel van natuurlijke ayurvedische producten en kruiden-preparaten die ik voor jou kan voorschrijven en mogelijk zelfs maken.

Yoga is een prachtige mogelijkheid om jezelf te leren kennen en om je te ontwikkelen tot een bewust en gepassioneerd mens. Uiteindelijk is Ayurvedische Yoga voor mij alles wat Yoga is en zou moeten zijn.

Ayurvedische Yoga

Ayurvedische Yoga is de perfecte combinatie van de twee holistische levensdisciplines Yoga & Ayurveda. Ayurveda behandelt het leven in zijn geheel en combineert fysieke, psychische, mentale en spirituele aspecten met het doel lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen en zo in de eerste plaats ziektes te voorkomen en – zo nodig – te genezen. Yoga & Ayurveda samen vormen al eeuwenlang een sterk team en dit met uitstekende resultaten.  

Yoga lessen en retraites

Ben je op zoek naar lessen waar jij en jouw wensen centraal staan? Waar yoga zich aan jouw behoeftes aanpast? Dan ben je bij mij op de juiste plek! Met Ayurvedische Yoga bereik je genezing, welzijn en spirituele groei. 

Begin met een gratis gesprek

Als je met de lessen wilt beginnen, neem dan contact op en boek je (gratis) persoonlijk gesprek met mij. Hierbij leren we elkaar kennen. We kijken naar wat je behoeftes zijn op dit moment van je leven en naar wat Ayurvedische yoga hierin voor jou kan betekenen. Kunnen de individuele lessen (bij jou thuis) of de groepslessen (in Emmeloord) je nu het beste helpen? Dit gaan we samen bekijken.


Samen Bewust Zijn Noordoostpolder gaat voor Ontspanning!

Wij willen een podium bieden aan praktijken / dienstverleners uit de Noordoostpolder die kunnen helpen op het gebied van Ontspanning en Verbinding met jezelf. Ken jij of heb jij een praktijk hierin, werkend vanuit een holistische benadering (holistisch betekent dat de mens met een klacht wordt behandeld, dus niet alleen de klacht van een mens), neem dan contact op.