Holistische zorg in de Noordoostpolder

Zit je niet lekker in je vel? Ben je op zoek naar de oorzaak van je klachten en wil je die aanpakken? In de Noordoostpolder zijn diverse therapeuten werkzaam met een holistische kijk op gezondheid.

Holistische behandeling in de Noordoostpolder

Daarbij wordt uitgegaan van de mens in zijn totaliteit in plaats van enkel te kijken naar de klacht of een symptoom. Je bent immers meer dan je klacht of symptoom. De aard van de klacht maakt daarbij eigenlijk niet uit; lage energie, chronische stress, slaapproblemen, terugkerende klachten of bijvoorbeeld chronische aandoeningen.
Wat er wel toe doet is: hoe sta je in het leven? Hoe ga je om met tegenslag? Wat is belangrijk voor jou? Vragen die helpen inzicht te geven in de oorzaken van disbalans. Disbalans draagt er namelijk toe bij dat het zelfgenezend vermogen wat ieder mens in zich draagt niet meer goed kan functioneren.

De balans herstellen, maar hoe?

Voor een goede gezondheid is het de uitdaging de balans weer te herstellen. Hoe? Dat bepaal jij. Afhankelijk van je hulpvraag kies je welke vorm en therapeut daar het beste bij aansluit. Om dat te vereenvoudigen hebben we de hulpvragen opgedeeld in 2 niveaus:

1. Acuut probleem óf oorzaak achterhalen van een bestaand probleem.
2. Essentie coaching

1. Acuut probleem

Een acuut probleem kan van alles zijn. Het kan gaan om een verstuikte enkel waarbij tapen of fysio misschien gewenst is, maar denk bijvoorbeeld ook aan een blaasontsteking, griep of kiespijn. Het gaat hierbij om alle fysieke klachten waar je op dit moment een snelle oplossing voor wenst.

Wat maakt nu eigenlijk dat je deze klacht hebt? Welk gedrag ligt hieraan ten grondslag? De meeste klachten komen voort uit een bepaalde leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan de verstuikte enkel. Dit kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld altijd maar druk van hot naar her vliegen en daardoor minder aandacht hebben bij wat je doet met als gevolg dat je makkelijker je enkel verstuikt. Of je hebt bijvoorbeeld een hoge bloeddruk waar stress of een minder actieve leefstijl een oorzaak van kan zijn.

Op deze pagina alle zorgaanbieders behorend bij
1. Acuut probleem óf oorzaak achterhalen van een bestaand probleem.
Klik op de foto of naam en bezoek de website van de praktijk.

2. Essentie coaching

Wil je begrijpen waarom je je zo gedraagt? Wat maakt nu dat je doet wat je doet? Zijn er terugkerende gedachten of overtuigingen die je belemmeren? Zo ja, wat zijn die dan?

Denk aan het voorbeeld van de verstuikte enkel. Dit kan een mogelijk gevolg zijn van alsmaar druk zijn en doorgaan. Maar waarom eigenlijk? Van wie moet dat? Welke overtuiging of conditionering zit hier achter?  Wat is nu eigenlijk de essentie van je terugkerende klachten, gedrag en overtuigingen? Wat zit daar achter? Wie ben je zonder al deze belemmerende gedachten? Hoe kan je die oude patronen doorbreken en jezelf bevrijden?

Onderaan deze pagina alle zorgaanbieders behorend bij
2. Essentie coaching.
Klik op de foto of naam en bezoek de website van de praktijk.

Holistisch zorgaanbod bij een acuut probeem

Voor iedereen die beter in balans wil komen.
In mijn praktijk komen mensen van jong tot oud met klachten op lichamelijk of emotioneel gebied. Met behulp van spiertesten achterhaal ik de oorzaak van de klachten. Uw lichaam geeft zelf aan waar het probleem ligt. Om de balans te herstellen zet ik natuurlijke middelen in, maak ik gebruik van bloesem remedies, kijk ik naar uw voeding en test ook chakra’s en meridianen. Zo kom soms op heel eenvoudige wijze een klacht herstellen.   
                                   

Natuurgeneeskunde en kinesiologie

Aandacht voor de hele mens staat bij ons centraal.
Ons doel is om voorkomende klachten te verhelpen en daardoor het “Lekker in je vel zitten” te bevorderen.
Ditty doet dit d.m.v. manuele lymfedrainage, voetreflex- en
lichaamsmassage. Dit kan goed helpen bij bijvoorbeeld hoofdpijn, maagreflux en stemmingswisselingen. Vaak is een diepe ontspanning het gevolg. Een klankschaalsessie is ook mogelijk en zeer heilzaam.
Ton kan als sporttherapeut een breed scala aan technieken inzetten waarbij o.a. nek- schouder- en rugklachten, hielspoor, problemen bij knie- en heupprotheses, wervelscheefstand en beenlengteverschil behandeld kunnen worden. Medical taping behoort ook tot de mogelijkheden.

Lichaamsgericht

Werken met de wijsheid van de natuur.
In onze praktijk kan je terecht voor oplossingen en ondersteuning die gericht zijn op het (herstel van) zelfgenezend en zelfhelend vermogen. Denk aan kruiden, kristaltherapie,meditatie, energetische heling, innerlijke reis. We geven je gereedschap om uiteindelijk zelf verder te komen en te ontwikkelen op je pad. Waarbij kunnen we helpen: spirituele ontwikkeling, concentratiestoornissen, vermoeidheid, grenzen aangeven, depressie, burn out, pijn, onzekerheid, angst, overgang, menstruatieklachten, persoonlijke ontwikkeling, ziekten.
                                        

Natuurgeneeskunde

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.
Het is een zuivere, natuurlijke en eenvoudige methode om helende energie over te brengen naar mens, dier en zelfs planten.  Wanneer het lichaam door ziekte of vermoeidheid te weinig energie heeft om te herstellen, kan Reiki  een natuurlijke methode zijn om het herstel te ondersteunen. Reiki kan helpen bij het verminderen van kleine kwalen en pijnen en fungeert als een ondersteunende alternatieve geneeswijze in combinatie met reguliere behandelingen.

Bij voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door deze reflexzones te masseren wordt – in het bijbehorende deel van het lichaam – de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd.

Lichaamsgericht, Reiki, voetreflexelogie, coaching en massage

Met de natuurgeneeskunde staat de zieke mens centraal, niet de ziekte. Lichaam, geest emoties en sociale factoren zijn samen bepalend voor een goede gezondheid. Natuurgeneeskunde kijkt anders naar ziek-zijn. Met natuurlijke methoden wordt gericht gewerkt op de oorzaak van de klacht, waardoor symptomen kunnen verdwijnen. Natuurgeneeskunde is veilig en geschikt voor vrijwel elke klacht en elke leeftijd. Er wordt altijd een individueel behandelplan op maat gemaakt met daarin aandacht voor voeding, leefstijl en bewustwording.

José Schoot Uiterkamp

jose.schootuiterkamp@gmail.com

Natuur- en orthomoleculaire geneeskunde, haaranalyse en iriscopie

Is dit jouw plek?
Ken jij of heb jij een praktijk in de Noordoostpolder, werkend vanuit een holistische benadering neem dan contact op.

Gespecialeerd in: …


Holistisch zorgaanbod bij Essentie coaching

Levenspad.
Sta je op een kruispunt in je leven? Zijn er belangrijke beslissingen die je moet nemen, die een enorme impact kunnen hebben op de toekomst? Of vind je het tijd om het doel van je leven te vinden? Via QHHT® (Quantum Healing Hypnosis Technique) kom je, onder hypnose, in contact met dat deel van jezelf dat jou antwoord kan geven op de (levens)vragen die je hebt. QHHT® is een krachtig hulpmiddel om toegang te krijgen tot dat alwetende deel van onszelf. Elke sessie is uniek. Nieuwsgierig om te ontdekken hoe een QHHT sessie verloopt?

Quantum Healing Hypnosis Technique

Levensvreugde als voeding voor innerlijke groei.
Als je bewust of onbewust trauma hebt meegemaakt, krijg je vroeg of laat te maken met de effecten ervan: Stress, conflicten, heftige situaties kunnen een trigger zijn om je onzeker te voelen, heftige emoties te hebben en/of ziekte te veroorzaken. Ik help je via innerlijk leiderschap zoveel mogelijk te leven vanuit je eigen natuur.
Door je blokkades en de misverstanden over jezelf los te laten, kun je lichamelijk ontspannen en voel je je geestelijk ook bevrijd. Het resultaat is dat de energie in jezelf, tussen jou en anderen en in je werk meer gaat stromen. Je ervaart daardoor meer keuze vrijheid en kunt beter voor jezelf opkomen. Ook wordt je vitaler en creatiever.

Sterke Basis Traumatherapie

Behoefte aan een goed gesprek? Ik luister naar je.
Ik kan je een vrije ruimte bieden en met aandacht en interesse naar je luisteren. We kunnen in gesprek gaan over wat er toe doet in jouw leven. Aan de hand van jouw vragen gaan we op zoek naar eigen antwoorden, waarmee jij weer verder kunt op je eigen levensweg. Ik ben gespecialiseerd in levensloopvragen, spiritualiteit, burnout, trauma/gemis, ik-grensbewustzijn, autobiografisch schrijven/dichten.

Levensvragen, spiritualiteit, trauma en gemis, autobiografisch schrijven, ondersteuning na een bijna dood-ervaring

‘Draagt-Kracht’
Bij rouwen denken we gewoonlijk aan overlijden, maar ook bij een scheiding, werkloosheid of afnemende gezondheid kunnen we verlies ervaren. Het leven kent vele vormen van verlies die ons in een rouwproces kunnen brengen. Soms hebben mensen niet genoeg veerkracht om met dit rouwproces om te gaan. Trees kan je helpen je leven weer vorm te geven na verlies. Als ervaringsdeskundige is zij instaat zich in te leven in jouw situatie en helpt je om van daaruit het verlies een plek te geven.

Rouw en verlies therapeut


Samen Bewust Zijn Noordoostpolder gaat voor holistische zorg!

Wij willen een podium bieden aan zorgaanbieders uit de Noordoostpolder die staan voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Ken jij of heb jij een praktijk hierin, werkend vanuit een holistische benadering (holistisch betekent dat de mens met een klacht wordt behandeld, dus niet alleen de klacht van een mens), neem dan contact op.