De kracht van water

Water trekt ons aan. Logisch, het is ons levenselixer. De bron van alle leven. Water zorgt voor groei en verbinding. Water lijkt door zijn vloeibaarheid wellicht slap, maar weet je wel dat het een heel krachtige boodschapper is?

Water als boodschapper

Al sinds de vroegste tijden werd water beschouwd als symbool van de ziel, prima materia, de voornaamste substantie van het universum. De menselijke foetus wordt omhuld en beschermd door vruchtwater en ons lichaam bestaat voor minstens 70% uit water. Dit water geeft structuur aan ons DNA en aan al onze cellen. Daarnaast maakt water het mogelijk dat tussen ons DNA en onze cellen informatie wordt uitgewisseld. Water als fysieke substantie bezit enkele elementen (2 atomen waterstof (H) en een atoom zuurstof (O)) die leven op aarde mogelijk maken.

Onderzoek van de Japanse dr. Masuru Emoto

Dat water een bijzondere vloeistof is blijkt wel uit het uitgebreide onderzoek van de Japanse dr. Masaru Emoto (†2014). Hij maakte foto’s van bevroren waterkristallen en ontdekte dat water dat positief was toegesproken hele mooie volmaakte kristallen vormde, terwijl water waartegen negatieve woorden, gedachten en emoties waren geuit, lelijke, misvormde kristallen te zien gaf.

Wanneer je bedenkt dat een menselijk lichaam uit voornamelijk water bestaat kan het onderzoek van dr. Emoto interessant zijn om eens in te duiken. Op internet vind je hierover prachtige video’s.

Het effect van woorden op water

Alles is energie en alles heeft een trilling. Als je het universum wilt begrijpen denk dan in energie, vibratie en frequentie (Nikola Tesla). 

Zelf een woordproef doen?

Wil je meer voorbeelden van dr. Masaru Emoto zien bekijk dan dit boekje ‘De boodschap van water’ van het Emoto Vrede Project door op de afbeelding te klikken. Achterin het boekje staat een proef, het rijst-experiment dat jezelf kan uitvoeren. (Het is een groot bestand en het openen duurt daarom iets langer.)