5x wandelen in de Noordoostpolder

Frisse lucht geeft nieuwe energie, maakt blij en heeft een positief effect op je creativiteit.

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste wandelroutes in de NOP!

Tijdens een wandeling word je één met je omgeving en kom je tot rust door de wind die door de boomtoppen ruist of een vogeltje dat net zijn hoogste lied zingt. Wandelen door een groene omgeving werkt beter dan wandelen door de stad. Het is zelfs bewezen: iemand die veertig minuten door de natuur loopt, voelt zich daarna minder gestrest dan iemand die veertig minuten door de stad loopt. De frisse lucht van de natuur werkt positief voor je gemoedstoestand én je energielevel. Hoe mooi is het dat wij hier in de Noordoostpolder gelijk of binnen een paar minuten in de natuur staan. Doe er je voordeel mee!

1. Op de Kuierlatten

‘Op de kuierlatten’ zijn op initiatief van Flevolandse boeren twaalf verrassende wandelroutes over boerenerven, akkers en weides uitgezet. De routes zijn een aanrader voor wie graag buiten de gebaande paden banjert. Veel van de betrokken boeren hebben hun wandelroutes bovendien aangekleed met leuke extra’s als verkoop van eigen producten of bezichtiging van het boerenbedrijf. De Kuierlattenpaden bieden dus voor elk wat wils.

Op de Kuierlatten

2. Waterloopbos

Ontdek het Waterloopbos zelf en wandel een van de routes die starten bij Paviljoen Het ProefLab. Je kan kiezen uit drie gemarkeerde wandelroutes en twee rolstoelroutes. Wie graag verder wandelt, kan terecht in het aangrenzende Voorsterbos.

Waterloopbos

3. Werelderfgoed Schokland

Werelderfgoed Schokland is een eiland op het droge in het polderlandschap van de Noordoostpolder. Het eiland is 4 kilometer lang en 300-500 meter breed. Het totale Werelderfgoed is ruim 1.300 hectare. Een buitengewone plek om te wandelen.

Schokland

4. Burchtroute Kuinrebos

Tijdens deze Burchtroute wandeling door het Kuinderbos kom je langs de ruïne van het kasteel van Hendrik de Crane, in de Middeleeuwen een roemruchte roofridder. 

Burchtroute

5. Rondje Dorp

Weinig tijd? Haal dan een frisse neus in je eigen dorp. Zo heeft Tollebeek een ‘Rondje Tollebeek’, maak je in Creil een ‘Rondommetje’, heeft Rutten een ‘Rondje Rutten’ en Ens het ‘Wandelpad Ens’.

Heeft jouw dorp ook een Dorpsrondje, geef het aan ons door dan plaatsen we die hierbij!

TIP: maak eens een wandeling in je buurdorp!

Tollebeek
Creil
Rutten
Ens